Brezový cukor – sladký zdroj zdravia

Brezový cukor
Brezový cukor – sladký zdroj zdravia

Brezový cukor je biely, sladký, kryštalický uhľohydrát. Je to druh prírodného cukru. Jeho vzhľad a chuť je takmer úplne identická ako pri klasickom kryštálovom cukre, avšak jeho účinky na ľudský organizmus sú práve opačné. Brezový cukor môžu pokojne a bezpečne konzumovať diabetici, malé deti, tehotné ženy, ale aj tí, ktorí majú redukčnú alebo Candidovú diétu. Tak, ako sa hroznový cukor nachádza nielen v hrozne, ale aj v iných druhoch ovocia, tak aj brezový cukor sa nenachádza iba v breze, ale aj v rôznych druhoch ovocia a zeleniny, dokonca ho v malom množstve dokáže produkovať aj ľudský organizmus. Kvalitný brezový cukor stabilizuje hladinu cukru v krvi, podporuje tráviace procesy, znižuje chuť do jedla, respektíve ju odďaľuje. Brezový cukor bráni vzniku zubného kazu, spomaľuje tvorbu zubného kameňa a pomáha do zubnej skloviny vrátiť minerály. Je to vďaka tomu, že baktérie, ktoré sa nachádzajú v ústach nevedia brezový cukor rozložiť, preto pri rozkladacích procesoch nevzniká kyselina. Je prírodným antibiotikom, je účinný proti plesňových ochoreniam, aj proti hube Candida. Má alkalizujúce a detoxikačné účinky, podporuje tvorbu kolagénu a vstrebávanie vitamínu B a vápnika. Ak už toto je dosť argumentov na to, aby ste začali svoj život sladiť práve brezovým cukrom, potom by ste mali vedieť, že v začiatkoch jeho používania môže urýchliť tráviace procesy, preto u citlivejších osôb môže spôsobiť hnačku. Doba navyknutia je približne štyri až päť týždňov, ale jeho blahodarné účinky si budete môcť dlhé roky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

− 3 = 7